In het kader hieronder vind je een overzicht van de vijf meest recente blog berichten die ik op deze site heb geplaatst met direct daaronder mijn nieuwste blogpost. Ik vind het leuk om jullie reacties op mijn verhalen te lezen!

Om een van de andere artikelen te lezen, kun je op de desbetreffende titel klikken. Voor een overzicht van alle door mij geplaatste blogberichten op deze website klik je hier hier.

17 Jun 2019 - Het innerlijk kind
13 Jun 2019 - Meditatie en ons brein
04 Mar 2019 - (Familie) opstellingen - mijn eerste ervaring
28 Mar 2017 - Het hart, de plek waar alles samenkomt.
07 Mar 2017 - Een betere wereld begint met een beetje liever te zijn naar jezelf
Het innerlijk kind
Hoe was jij vroeger als kind?
Onze zoon is nog niet zo lang geleden 1 jaar geworden. Het is prachtig om te zien hoe hij zich in een jaar ontwikkeld heeft van een klein hulpeloos wezentje naar een aandoenlijk ondernemend mannetje, dat aanstekelijk lacht en continu bezig is de wereld om zich heen te ontdekken. In zijn ontwikkeling komt hij hele basale behoeftes tegen zoals: veiligheid, geborgenheid, voedlng en meer recentelijk ook het ontdekken dat hij een individu is en een eigen wil heeft. De indrukken en ervaringen die hij in dit eerste jaar en de komende jaren opdoet zijn de basis voor de manier waarop hij de wereld om zich heen ervaart, hoe hij naar zichzelf kijkt en hoe hij het leven tegemoet treed.
Dat geldt niet alleen voor hem, maar voor ieder mens. De ervaringen uit onze vroege kindertijd hebben een grote invloed op de overtuigingen die we hebben over onszelf en over de wereld om ons heen. Hoe onze ouders en opvoeders omgingen met thema's als geborgenheid, veiligheid, voeding, autonomie en liefde zijn bepalend voor hoe we over onszelf denken en voelen als volwassene. Deze gevoelens en gedachten duiden we met de metafoor van het Innerlijk kind. We hebben natuurlijk geen echt kind in ons, maar in verschillende situaties kunnen de gedachten en gevoelens uit de kindertijd zeer sterk aanwezig en voelbaar zijn. Het maakt dat we vaak niet als volwassene vanuit het hier en nu reageren, maar vanuit de ervaringen van vroeger, het kind. Gelukkig is het mogelijk om dat te veranderen. Door op onderzoek te gaan en te ontdekken hoe je was als kind en wat de ervaringen zijn geweest van dat kind kan duidelijk worden wat je nodig had. Niet omdat daar nog iets aan te veranderen is, maar omdat je als volwassene zelf zorg kunt gaan dragen voor het kind in je.

In mijn praktijk besteed ik veel aandacht aan het innerlijk kind, omdat het zo een belangrijke factor is voor hoe je je leven van vandaag ervaart. Als je op een intensievere manier kennis wilt maken met het jongetje of meisje dat jij was, dan kan ik je aanraden om deel te nemen aan vierdagse training 'Je eigewijze weg'. Deze training staat helemaal in het teken van het innerlijk kind en bieden allerlei mogelijkheden om te onderzoeken en ontdekken wat de gevoelens en overtuigingen zijn uit jouw kindertijd en hoe je nu als volwassene daar op een andere manier mee om kunt gaan.
Geplaatst op 17 Jun 2019 door Martijn


door pfjSLToXKeiyt @ 29 Sep 2020 06:48
gILmfbUlqiQzVGko
door SemqGjgVi @ 29 Sep 2020 06:48
PskhglnvqwoyLiY
door pJncqivMtWYfT @ 29 Sep 2020 06:48
zQrypRcPIXZH
door CGewcrALsbKkPf @ 29 Sep 2020 06:48
QVlEYWjehIauwsL
door OKaTPkvD @ 29 Sep 2020 06:48
CyPHVAZNRD
Naam: Remember me
E-mail:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Captcha
psycholoog van waveren amersfoort
Martijn van Waveren
  • Geregistreerd therapeut
  • Afspraak op korte termijn
  • Vergoedingen mogelijk
Vraag of interesse?

Je kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. Ik hoor graag van je!

Ik ben lid van:
RBCZ logo psycholoog SBLP
Deel mijn site: